Veckans reflektioner.

Ja vart skall man börja någonstans?

Ja dels att Anita Ullman fortfarande har blockerat det fria ordet i sin blogg för att hon inte klarar att se sanning och ren fakta tyvärr. Anita Ullman lever fortfarande i sin 80 tals bubbla där hon i unga år likt en naiv antagonist demonstrerade för att man skulle lägga ner Barsebäcks kärnkraftverk.
Nu adderar hon rent av felaktig "fakta" till sin blogg. I ett inlägg gällande uranbrytningen som är på tapeten i Sverige. Hon missar mycket tyvärr som ni läsare inte får veta som läser hennes blogg.
Nu tänker jag ta upp ren fakta istället för hennes illgärning rent ut sagt där hon sprider lögner och vilseleder folket.


Hon hänvisar som ni kan se till en infogad bild skapad av Naturskyddsföreningen med Mikael karlsson i spetsen.
Samma Mikael som i media säger sig vara forskare, jo men tjena *facepalm*. Han har ingen som helst kompetens vilket genomsyrar hela Naturskyddsföreningen. Gång på gång blir deras rapporter konkritiserade, nermonterade och motsagda av dom i scenen som har rätt fakta.

Här kommer lite länkar till ren snevriden fakta från SNF.

Gällande KBS-3.

Försök till valfusk.

Återigen gällande KBS-3.

Gällande barncancer där SNF har ett par fingrar i syltburken.

Johan Swahn.

Återigen SNF och dess lögner runt miljöpåverkan och KBS-3.

SNF och dess personangrepp när argumenten tar slut.



Ja Anita Ullman? Vad skall du göra när dina "fakta" blir söndermalda?
Jag förringar inte din uttalade rädsla, motvillighet, skeptism etc. Kan tvärtom faktiskt förstå den och till viss del respektera den. Men du tror inte det beror på något som man kan efterlikna vid Noceboeffekten?
Men hur vi än vrider på frågan så står ni kärnkraftsmotståndare med skägget i brevlådan bildligt talat tyvärr.

I mina länkar en bit upp ligger alla källfakta etc, hämta en kopp kvickrotsjouice och läs dig till faktan istället för att sprida din felaktiga fakta.

nu går vi vidare i hennes blogginlägg och bryter ner resten av argumenten.

Här är ett klockrent exempel på den sandlådenivå och den pajkastning likt två trotsiga treåringar, som finns inom kärnkraftsmotståndet.

NEJ! Vi vill inte.

här har vi ett inlägg till det jag kommer komma till om en stund i en tankegång.

Här visar sig okunskapens rätta ansikte.

Här har vi återigen ett direkt felaktigt inlägg i debatten.


För att återkomma till det jag länkade på rad två ovanför.

Anita. Du är lyckligt gift förmodar jag med en man som är fantastisk etc. Grattis isåfall.
Med handen på hjärtat, jag menar det verkligen.

Men har du en ring, kanske två på vänster hand? En halskedja i present eller arvegods? Ett par örhängen i 40 års present möjligen? Ett armband?

Är dessa isåfall i plast, gummi eller dylikt isåfall? För du skulle väl aldrig komma på tanken att bära guld, silver, titan, platina etc? Du går till jobbet förmodar jag, för du kör väl inte bil för allt i världen?

Jag ser att du använder dator, du lånar på biblioteket kanske.
Mobiltelefon har du inte, heller ingen tv, dvd, stereo etc hemma?

Jag kan svara för dig så slipper du. Jo du har allt jag skrivit, samt kör bil till jobbet och flyger till värmen eller dylikt på semestern. Dubbelmoral, smaka på ordet en stund så hämtar jag kaffe så länge.

Smakat färdigt? Okej, då kör vi vidare.

Varför det är dubbelmoral Anita är de facto pga att uranbrytning har ingen högre miljöpåverkan än vilken gruva som helst. Om ni vill förbjuda uranbrytning som ändå vart godkänt sen många år, så måste ni ju stoppa även er kassako LKAB ( luossavaara Kiirunavaara Aktiebolag).

Göra över 4000 anställda arbetslösa, ödelägga hela byar och städer, samt tappa flera miljarder i inkomster.

Uranbrytning är inte mer farligt än som vilken gruva som helst. Detta vet du förmodligen men du vill inte tappa ansiktet förmodligen.

Men vi leker lite med tanken och du får din vilja genom, alla kärnkraftverk läggs ner i Sverige, Såsom Tyskland har gjort. Vad blir konsekvenserna? Fundera du på det en stund. Jag vet svaret. Fråga gärna om du vill veta, du kommer bli oerhört chockad kan jag lova dig.

Till skillnad från dig så har jag inte stängt kommentatorsfunktion för vissa individer, utan det är fritt ord. Så du är välkommen och jag vill gärna se att du kommenterar.




Till lite andra relektioner då.

Kommunen har gjort en mindre "göteborgare" och kliat varandra på ryggen genom att köpa in varor, tjänster etc via bolag som tjänstemän och politiker sitter i. Lagligt? Jo faktiskt, men dock sinnessjukt omoraliskt.

Det förvånar mig inte dock, och läser man den rapport PWC skrivit så kritiserar dom stora delar av just den belysta problematiken.

Till nästa ämne med politiken då.

Inte nog med att politikerna har fri telefon, fri dator, fritt internet etc, nu ska dom som grädden på moset även ha en surfplatta? Enligt kommunen så är det mycket bättre genom att man kan skicka kallelser, dela filer, ja "you name it". Det dom inte nämnt till invånarna är dels den absurda summa det blir, samt att det är helt jävla onödigt.
För allt det dom vill göra med plattan kan dom göra med sina bärbara datorer. Men de facto är att våra politiker och tjänstemän är totalt teknikkompetensbefriade! Så man köper ny teknik för det har säljaren sagt är bra. Undra hur det är med kreditkortet deras(läs privata) om dom går in på Siba eller dyl?

Det finns ingen konsekvensanalys gjord, ingen ekonomianalys, ingen behovsanalys etc.
Men det är ju klart det inte finns detta, för att analyserna hade sagt " F U!" bildligt talat.
Det är inte försvarbart att dra på sig dessa absurda mängder skulder gång på gång på gång.

Har sagt det innan, säger det igen" Lars Ahlkvist, det är dags att kliva av stolen!"



Nästa reflektion då.

Fredrik och Felippa Reinfeldt har gått isär med eventuell tillhörande skilsmässa.

Ja dom var uppenbarligen mäsnkliga dom också.
Men detta kommer bli elakt, men jag hoppas nästan att Fredrik själv kommer att gå ner sig i en depression.
Då kanske han får bort sina skygglappar, sitt tänkande att "är du inte rik och sjuk på det, så ta livet av dig själv".
Det är så det känns för dom tusentals utförsäkrade, särskilt dom som har valt att avsluta sitt liv tyvärr. Må dom vila i frid.



Nä nu har jag surat tillräckligt gott folk.
Dags att titta en sväng på tv, sen en dusch och i säng.

Sköt om er alla ni därute.

Tills vi hörs igen, Fridens liljor!!

//bittramedborgaren.

RSS 2.0