Borgarbrackorna och övermakten....

*URK*

sorry, så..
Jag var tvungen att prata lite med den stora porslinguden då vår svenska regering skapar oreda i kistan.

Fredrik Reinfeldt och hans entourage av nickedockar tenderar att använda sina riksdagsmandat som vi andra använder dasspapper. Inte vidare konstruktivt alltså.
Trots allt är det så att vi medborgare är hela regeringens arbetsgivare och försörjare, vilket i mitt tycke bör göra att dom lyssnar på oss.

Tänkte jag skulle gå genom ett par punkter av Lekstugan "regeringens" reformer etc och utveckla resonemanget därefter.
Dessa punkter kommer avhandlas i detta inlägg :

  1. Arbetslinjen
  2. ekonomipolitiken
  3. socialförsäkringen
  4. kriminalvårdspolitiken/kriminalpolitiken
  5. Kärnkraftsfrågan


Arbetslinjen

Arbetslinjen är en bra tanke ärligt talat. Det fanns säkerligen en bra grundtanke när man tog fram den.
MEN! pga vilket block (borgarna) som leder den så kan det bara leda åt ett håll, rätt ner i det stora svarta hålet vid namn politiskt fiasko.
Ett flertal gånger har det visat sig att regeringen med Fredrik Reinfeldt och Anders "80 tals pudelfriss" Borg, har trixat med siffrorna. Det är och förblir ett STORT misslyckande med arbetslinjen om man tar med ungdomarna, dom sjuka, invandrarna etc som variabler i kalkylen.
Istället så väljer man trots att det är kotroversiellt och inte evidensbaserat och prövat att införa skattelättnad på skattelättnad mot företag där man inte ens kan följa upp o se att en stor mängd företag får skattelättnader på personal dom redan haft anställda i många många år? hur FAN rent ut sagt kunde det gå så förbannat jävla fel?
Man har skapat klyftor i samhället mellan dom rika och dom fattiga som kommer ta lång tid att återställa.
Är det inte meningen att man skall ha solidaritet, empati, medmänslighet etc i samhället?
Uppenbarligen inte enligt borgarbrackorna i regeringen, deras tanke är snarare " nja va säger du Fredrik, ska vi höja våra löner på bekostnad av dom små sjuka som lika gärna kan ta livet av sig för dom gör ingen nytta ändå?, ja va fan Anders det gör vi!"



Ekonomipolitiken

Ja jag måste faktiskt gratulera Sverige och dess regering till att vi har så förbannat goda finanser trots finanskrisen vi har gått genom.
Men för den sakens skull behöver vi i dagsläget inte vara dumdristiga med våra statsfinanser som regeringen med Anders Borg i spetsen är.
Trots allt så är våra statsfinanser våra pengar, alla medborgare äger varenda krona.
Anders borg o andra handen likt en smålänning är så snål så han troligtvis återanvänder dasspappret hemma.
Det är dumdristigt att inte satsa finanserna på ungdomarna, på dom utsatta grupperna, på invandrarna.
Hur fan annars skall dom få ett jobb? varför skall man lägga pengarna på dom som redan har ett jobb som man gör idag med skattelättnader som inte ger ett pillikvitt tillbaka?
Hade man tagit dom skattelättnaderna som än dock inte ger mycket mer än knappa hundringen eller två efter skatt i plånboken, till att istället satsa det på våra ungdomar så hade vi återställt en del av vår absurt höga arbetslöshet. Till alla mina läsare, fråga vem som helst på gatan om dom kan avstå den lilla höjningen i plånboken mot att våra utsatta, ungdomar, etc får ett jobb så kommer ni GARANTERAT få ett rungande ja till svar.



Socialförsäkringen.

Ja till vår tragiska socialförsäkring då. Det är med djup skuld och oro i själen jag ser hur vår svenska regering monterar ner vår socialförsäkring i bitar till fördel för statskassan och till nackdel för dom som faktiskt är sjuka.
När man med blåslampa likt jack the ripper jagar våra sjuka Sverige, ja vad kan man säga? det är absurt, lagvidrigt, elakt och hjärtlöst. Gång på gång kommer det stora upprop från olika konstellationer att man måste ändra sig i regeringen. Senast från över hundra läkare som skrev ett massupprop till Ulf kristersson som i media Likt ett skrämt rådjur flyr han med svansen mellan benen och vill inte svara på nåt. framförallt inte ändra grundprinciperna i försäkringen. Men det kanske är tanken att man skall öka barnfattigdomen, mer hemlösa, mer självmord etc? för det är resultatet om man fortsätter på den inslagna banan.
I dagens läge finns det ett nytt myntat uttryck, försäkringskasseutlöst depression.
Är detta inte pga reformen? jo jag skulle allt satsa allt smör i småland på att svaret är ja.



kriminalvårdspolitiken/kriminalpolitiken

Ja vad skall man säga? Generaldirektören för Kriminalvården har sen han tillträdde sakta men säkert skapat högre återfallsfrekvens, högre andel misshandelsfall, högre grad av misstanke från interner mot systemet etc.
Men det är inte så konstigt att han gör just detta, han är ju trots allt föredetta polis. Hur FAN rent ut sagt tänkte man på justitiedepartementet när man tillsätter en föredetta polis och inte nån med insikt ur en operativ synvinkel hur Kriminalvården skall fungera? Lars Nylen har sen 2008 jagat interner med blåslampa och infört rökförbud inom alla anstalter. vänta lite nu, HUR FAN TÄNKTE HAN DÄR???
Man säger att nån skall frihetsberövas med allt vad det innebär, och man ska frånta h*n rökningen? hmm, bra jobbat. (NOT)
I dagens läge har vi i genomsnitt 55% återfallsfrekvens inom loppet på tre år. Alltså över varannan person som kliver ut genom grindarna kommer tillbaka inom tre år. Det heter Kriminal"vården" av en anledning. Men det har tyvärr försvunnit i och med att man anställde Lars nylen. Dock skall det tilläggas att det finns människor inom Kriminalvården som med hjärta och själ jobbar dagligen i den operativa verksamheten och ser människan bakom brottet. Det hade vart bättre om Kriminalvården tog hjälp av K.R.I.S, X-cons, F.R.I.O, kyrkan etc och satte sig ner för att få till stånd en större och mer omfattande förändring inom Kriminalvården och i förlängningen även sänka brottsligheten i Sverige.



Kärnkraftsfrågan

Ja detta område är hetare än ett minfält i Lybien just nu, särskilt med tanke på den galna olyckan i Japan.
Jag tycker verkligen det är sinnessjukt illa det som har hänt, det skall icke förringas.
Men att applicera detta scenario på Sveriges kärnkraft är lika hjärndött som att säga att Elvis fortfarande lever.
Det bästa idag är att vi tar och bygger nya reaktorer och river dom gamla, för då kan vi använda det gamla bränslet vi idag har i slutförvar och fortsätta köra på dom stavarna ett bra tag till och på det sättet sänka slutförvaret från 100.000 år till runt 500 år istället.
För trots allt, vad skall vi göra istället om vi skiter i vår kärnkraft?

  • Elda kol?
  • Elda olja?
  • vindkraft?
  • solkraft?
  • vattenkraft?
  • biokraft?
  • Gas?
Inget av det fungerar!!

Kol vet vi alla det ska vi inte ha, så även olja, gas, etc.
Vattenkraften är skyddad och kan inte byggas ut mer.
Vindkraften snurrar inte under en viss temp samt över en viss vindhastighet.
sen ger inte vindkraften särskilt mycket. REF: http://www.vindstat.nu
solkraften kan vi se oss efter i stjärnorna då vi inte har den lumen som krävs i sverige.

så tills vi har ett alternativ som är hållbart kan vi vara överens om att kärnkraften är rätt väg?




Tills vi ses igen, Fridens liljor mina vänner!

over and out!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0