Högt vatten och lågt i tak när hörby kommun gör århundrandets pudel.

Satte precis morgonkaffet i vrångstrupen när jag läser skånskans högst relevanta inlägg om tillsättningen av ny socialchef. se här för länk : skånskan.

ursäkta mitt vokabulär med hur i HELVETE rent ut sagt tänkte man här?
man låter alltså den socialchef som har ett förflutet i fallet Louise i Vetlanda gå vidare såpass långt, så han står på målsnöret? Han skulle inte överhuvudtaget ens kommit på tanken när man fick tillräckligt med information om vem vederbörande är. Vilket man får ganska tidigt i processen. Att då säga "tack men nej tack" är det enda rätta.
Skall vi ha en totalt inkompetent socialchef med ett förflutet att låta barn och ungdomar likt Louise stanna kvar i åratal i misär? Nej tack. Trots allt är det vi medborgare som bestämmer i detta. inte den lekstuga som idag sitter i kommunhuset med hink och spade.

Sen hoppas jag innerligen att det har skett en upphandling enligt LOU gällande rekryteringsföretagen. Eller har vi gjort en göteborgare och fått mutor måntro?

Sen att göra ett uttalande som personalchefen Göran Malmström gör i artikeln visar svart på vitt den absurda avsaknad av kompetens som genomsyrar hela kommunen och dess styrning. Att som Göran Malmström bortse och negligera Offentlighetsprincipen som är en grundsten i vårt demokratiska samhälle är en pudel utan dess like. Hade vart mycket bättre att avsätta allihopa och tillsätta "vanligt" folk istället. Men det är väl så i en liten kommun där nepotismen är ledordet, att man saknar den grundläggade kompetensen att driva ett skepp som detta. men som Evert Taube som Imperiet gjorde sin fantastiska version av,  i sin vackra låt skriver " Blue bird som var dömd att bli vrak".
Hörby kommun like Blue Bird av Hull är dömd att bli ett vrak med den skeppare som står vid rodret.
Just nu surrar dom oss medborgare vid rodret likt pojken som gick med ner

Har vi inte skulder nog med dom strax över 500 miljoner vi har inom kommunen? utan vi skall ta på oss mer utgifter? Vi kan idag knappt betala löner utan måste använda checkkrediter etc då vi inte har likvida medel.
Vi har fått en skattehöjning på 50 öre. Var inte det ett sätt att täcka upp det underskott vi har?

Fy fan säger jag. Det är så man verkligen funderar på att flytta från kommunen för att inte medverka till denna helt absurda lekstuga som finns inom kommunen. Tyvärr är det förmodligen fler som tänker likadant. Samt det skall tilläggas att det är inte särskilt många inlfyttningar i kommunen, undra vad det kan bero på måntro?

Nä nu gott folk, nu blir det att försöka få ner kaffet i rätt strupe i halsen. jag är på sånt jävla humör utan morgonkaffet.

sköt om er mina läsare tills vi syns igen.

over and out!

// den bittra medborgaren.

Kommentarer
Postat av: susanne meijer

Skall läsa med intresse dina inlägg.. undrar vad du har behövt gå igenom som döper din blogg till bittermedborgare. Du verkar vara i behov av handledning och samtal. Debattvillig är du ju och det hörs ju betydligt bättre.

2012-02-19 @ 21:30:38
URL: http://http://susannemeijer.blogspot.com/
Postat av: debattvillig

Snygg pik Susanne.

Men ditt antagande är direkt felaktigt, jag är bitter på mycket av det som försiggår i samhället och på dess företrädare. Därav mina blogginlägg.



Läs gärna inläggen och kommentera, alltid lika roligt att läsa åsikter som sker i anslutning till mina tankar och funderingar.

2012-02-20 @ 12:38:06
URL: http://bittermedborgare.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0