Återigen lite reflektioner.

välkomna tillbaka flickor och pojkar, gubbar och tanter etc.Tänkte reflektera över lite händelser som utspelat sig under veckan i Sverige och världen.

 

 

Skottlossning vid rån i Stockholm.

 

 

Det är högst tragiskt att Sverige drabbas mer och mer av värdetransportrån, rån mot butiker etc. Men troligen inte så värst konstigt om man tänker efter. Vi har en regering som drar åt svångremmen till den milda grad att Sverige inte kan andas. Anders "80 tals frillan" Borg är verklighetens Joacim Von Anka. Bildligt talat så gråter han när han måste köpa dasspapper. Ja jag vet, jag är elak. Men va fan! detta resulterar i att människor sätts utanför systemet, människor kan inte överleva och försörja sig, människor får ett samhällsförakt som är totalt ojämförbart med något annat.

 

 

Jag rättfärdigar och förespråkar inte brott men jag kan däremot förstå den frustration och maktlöshet som driver dessa människor till att begå dessa brott. Det är inget småbus som utför dessa, utan snarare tvärtom. Det är skarpa hjärnor som iscensätter en sådan här operation. man kan tro att det är missbrukare etc, men tänk efter själva. tror ni verkligen att en människa med missbruksproblem skulle kunna klara av en sådan sak? totalt fluddrad, påtänd etc? O nej gott folk. det hade gått käpprätt åt helvete rent ut sagt.

 

 

Detta är människor som är smarta, som kan planera etc. oftast människor som drivs dels av pengarna förstås men även av kicken som blir av rånet. Människor som hade kunnat bli något stort men som tar fel väg i livet. åt helvete fel väg faktiskt, men jag tror gott om folk trots allt.

 

 

jag tror att det finns en grundläggande orsak till detta fenomen som har uppstått dom sista tio åren tillbaka. att samhället blir hårdare och hårdare. Ta ett konkret exempel.  Dom personer som har blivit utförsäkrade, som Till följd faktiskt har valt att avsluta sitt liv. Min uppfattning är att regeringen bildligt talat är medhjälpare till det tragiska beslutet. Regeringen sitter på sina höga hästar, med en månadslön som kan likställas med en årslön för någon annan.Vad har dom gjort/har för utbildning för att få dessa absurda löner? Plus att dom har ju även fria resor med både SAS och SJ i form av guldkort, Fri telefon med "trafik", fria måltider, fri dator, fri bostad. ja listan kan göras lång.

 

 

Ja visst, betala gärna dom lönerna till regeringen, men då skall dom ta mig fan stå för sina egna kostnader!

 

 

Reinfeldt kan med sin lön utan att blinka spara säkerligen både 100.000 och 110.000:- i månaden utan problem med tanke på att han behöver inte betala en spänn för något.

 

 

Som toppen på moset så har även Fredrik "skalleper" reinfeldt betald bostad etc i form av Sagerska palatset som dom renoverade för inte så värst länge sedan för flera miljoner. Han har även tillgång till harpsund.

 

 

Även harpsund har genomgått omfattande svindyra renoveringar.

 

 

Att sitta med en månadslön som regeringen, outbildade och på en position som dom fått med kohandel och bestämma hur sverige skall hanteras är totalt respektlöst mot oss arbetsgivare. Det är trots allt vi som är arbetsgivare för Regeringen. Enligt min mening kan deras nonchalanta och totalt verklighetsfrånvända bild etc, likställas med grov trolöshet mot huvudman då vi trots allt är deras arbetsgivare och huvudmannen i den tanken. Jag anklagar inte eller målar upp en bild över att dom skulle utföra ett brott i det läget. utan bara likställer för att belysa absurdheten i deras hantering av sverige och av våra intressen.

 

 

för att knyta ihop säcken så pga regeringens ovilja, avsaknad av relevant kunskap, etc så går vi medborgare på knäna.
 

 

1.       Vi har barnfattigdom utan dess like.

2.       våra hemlösa fryser ihjäl om nätterna.

3.       våra kriminella tar vägar som man i och för sig kan förstå.

4.       våra handikappade och sjuka väljer att ta sitt liv.

5.       våra ungdomar som kastar sten på polis etc gör det av förakt skapat av systemet.

6.       våra missbrukare får inte den hjälp dom behöver.

7.       våra pensionärer får ingen hjälp, dålig mat etc.

8.       våra interner i sveriges kriminalvård får inte dom adekvata insatserna som behövs.

9.       Vår svenska infrastruktur faller i bitar.

10.     våra svenska företagare går i konkurs.

 

Allt detta på grund av regeringens ovilja, inkompetens, snålhet, samt av ren dumhet.

kommer här under att utveckla mina argument gällande dom tio punkterna ovanför.

 

Gällande vår barnfattigdom.

Våra barn i sverige har idag en levnadsstandard som är helt oacceptabel.

 

 

Deras föräldrar oavsett om det är utlandsfödda eller "svenskar" har en ekonomi som gör att man måste i vissa lägen ta hjälp av kyrkan. Jag beundrar och kan inte nog hylla kyrkan för deras arbete för andra människor. ja det är inte undra på att jag sakta men säkert engagerar mig i kyrkan.

 

 

Man får alltså kläder, mat, leksaker etc från kyrkan eller andra organisationer för att man inte klarar det på sin egen ekonomi. är detta det land och scenario vi vill ha i sverige gott folk? är ni stolta över att det är såhär? garanterat så kommer ni svara nej på den frågan vilket jag tycker är medmänskligt.

 

 

jag har själv barn i lågstadie och högstadie. jag ser inte sällan barn som skall följa med på olika aktiviteter i skolan, fritids etc som inte kan följa med för att föräldrarna inte kan avvara 20:-. Ja jag vet, skolan får inte ta betalt men det är inte det som det handlar om. det är den extra tjugolappen som dom skulle kunna köpa en liten godisbit för, en dricka eller dylikt. Detta gäller framförallt fritids men även i skolan. Det är inte så att jag förespråkar att våra barn skall äta eller dricka massa strunt, utan att kunna ha möjligheten, slippa bli mobbad i form av "DU ÄR FATTIG!!", "DIN MAMMA HAR INTE RÅD MED KLÄDER" etc. Jag var själv utsatt för detta i mina unga dagar i skolan. Dock hade jag oftast en liten peng i fickan, mat på bordet, rena kläder etc.

 

 

men jag hade inte dom senast kläderna, telefon, etc. Barn kan vara så fruktansvärt elaka mot andra barn. detta är inte pga av just elakhet utan att dom inte har perspektiv och lärdom av vad konsekvenserna blir. beror framförallt på föräldrar som inte ger barnen perspektiv, lärdom etc för att kunna vara förstående, ha empati etc. detta får dom tyvärr lära sig i äldre åldrar.

 

 

Gällande dom barnen vi stöter på som går i samma klass som mina barn så betalar vi för dom, det är småpengar för mig och mina barns mamma. Vi gör det för att dom barnen inte skall bli drabbade, för att dom skall kunna följa med, för att dom skall kunna vara glada över att få vara med i gemenskapen istället för att sitta själva hemma. det skapar en stor klyfta mellan dom och dom andra barnen som har råd. Absurt nog så ser vi även barn som har både 2 och 300:- i fickan. är det för att barnen skall få skryta om att dom lever i en välbärgad familj månntro? ja inte vet jag. det senaste jag var med om var att ett barn sa till min äldsta "min mamma köper alltid ny telefon till mig varje år, ny dator, nya dyra kläder. jag skall få en moped för 30.000:- när jag fyller 15." dom åker utomlands och det skryts om detta i skolorna. hur dyra resorna är etc.

 

 

inte för att jag förespråkar att alla barn skall ha all denna "lyx" men detta skvallrar om dom gigantiska klasskillnaderna som finns i samhället. På föräldramöten, skolavslutningar etc så skryter även föräldrarna till dessa barn om hur dom ger sina barn allt detta och lite till, hur dom köper saker till sig själva etc. hur förnedrande är inte mot dom föräldrar som är fattiga? som har sparat en liten peng varje månad för att kunna köpa lite finare kläder till sina barn till avslutningarna? man skäms å det grövsta redan innan.

 

 

VA FAN! ursäkta svordomen. men hur ni tänker ni vuxna? tycker ni att ni är förmer än andra för att ni har det bättre ställt? snälla nån, ge er! det är inte rätt att indirekt mobba en vuxen på detta absurda sätt.

 

Dessa barn lever i fattigdomen för att vår slappa, oförstående regering inte gör att jävla pillikvitt för att hjälpa. det är inte så svårt att sätta in resurserna för att eliminera fattigdomen.

 

Våra hemlösa.

 

 

Våra hemlösa lever idag i total misär.

 

även dom får förlita sig på frivilligorganisationer, kyrkan eller dyl för att få lite kläder på kroppen, mat i magen etc.

 

det gör ont i själen varje gång jag ser någon sova på en parkbänk eller i en trappuppgång.

 

Det tragiska är att folk likt en travhäst går med skygglappar och vill inte se den utslagne person som behöver hjälp. jag säger inte att ni skall ta hem dom och husera dom hemma. Men hur svårt är det att sträcka ut en medmänsklig hand? Jag kan inte räkna på mina tio fingrar hur många gånger jag inte bara gett 50 - 100:- till en hemlös på gatan utan även en pratstund etc. det är så mycket värt för dom att bli sedda, få prata med någon annan än bara dom som är i samma sits. det folk tänker är tyvärr "h*n köper ändå bara alkohol för pengarna". Ja det må så vara, men dels är det ett beroende som är ruggigt svårt att ta sig ur, sen så är alkoholen ett sätt för dom att tillfälligt försvinna ur den karga verkligheten dom lever i. slippa frysa, slippa tänka, slippa ångesten.

 

 

Inte för att jag förespråkar det, men kan absolut förstå det och moraliserar inte såsom många andra gör.

 

 

Jag har vid flertal tillfällen köpt kaffe, en smörgås och en frukt till någon som jag precis mött. för att ge dom något varmt att dricka, något i magen och lite frukt som är hyfsat nyttigt i varje fall. Har tidigare även när jag bodde i annan lägenhet och annan stad mött hemlösa i min trappuppgång sovandes. har hämtat täcke jag kan avvara, kudde, en termos med kaffe och gjort ett par smörgåsar till personen och gått ner med. vid jul även liten julklapp etc. lagt en lapp jämte i stil med "här har du en present som kanske hjälper dig lite grann på vägen. ta hand om dig min vän. ta med dig allt, det är en gåva". även om jag råkar ha kontanter på mig, ett kuvert med lite pengar och skrivit " ta hand om pengarna, jag hoppas du köper lite mat så du klarar dig".

 

 

hur jävla svårt skall det vara att ge någon ett leende på gatan, prata en liten stund, en liten peng eller köp en kopp kaffe på närmaste pressbyrå eller dylikt. det är så mycket värt för dom.

 

 

systemet och regeringen har skapat detta på egen hand. att blunda och hoppas på att det försvinner är bra naivt. är det inte bättre att alla våra politiker frivilligt tar ett par dagar och blir en hemlös med allt det innebär? för att kunna förstå vad dom går genom.

 

 

Lösningen på detta är att sätta in ekonomiska medel för att kunna bygga halvvägshus där dom får ett rum att ta hand om, låsa om sig, kunna sova i en säng med täcke och kudde, värme och en varm dusch mellan varven. tillräckligt mycket utbildad personal som på alla sätt tänkbart kan "jobba" med dessa för att få ut dom som lyckliga människor i samhället igen. idag har man i väldigt liten skala just detta men det regelverk som tillämpas där är total nykterhet. hur tänkte dom där? tror dom på fullaste allvar att man ett tu tre över en natt blir av med ett beroende man kanske haft i tio år? Å nej!

 

 

Bättre att släppa in dom och ge dom rätt verktyg istället

 

 

samhällsekonomiskt är det ovärderligt. För tänk hur mycket alla insatser från polisen, sjukvården etc kostar varje år. Tänk om man kunde få tillbaka dom i livet igen och kanske till och med börjar jobba igen? få kontakt med sina barn på nytt, få en lägenhet. ja det går nog inte ens att räkna ut.

 

Våra kriminella.

 

Ja till ämnet våra kriminella. inledningsvis skall jag klargöra att jag INTE under några omständigheter förespråkar brott etc. men kan å andra handen förstå orsakerna.

 

 

Jag tänker fokusera på kriminalvården och insatserna mot våra unga i samhället som ligger i riskzonerna.

 

.

Kriminalvården har idag 31 häkten, 52 anstalter och 34 frivårdskontor. (källa kvv.se) Kriminalvården har i runda slängar sju (7) miljarder i budget. Problemet är att dom varje år står inför regeringens absurda sparkrav.

 

 

att sätta sparkrav på en redan utsatt organisation är rent av farligt. kriminalvården är den instans i sverige som har ett avgörande utfall på den kriminalitet som sker i sverige.

 

 

Ett tvärsnitt/en ögonblicksbild av hur det såg ut den 1 oktober 2011 fanns 1 807 personer i häkte. De senaste åren har det varierat mellan 1 692 och 1 881 personer.

 

 

År 2011 togs 9 463 personer in i fängelse (nyintagna). De senaste åren har siffran legat mellan 9 463 och 10 428 klienter.

 

 

Av de som togs in i fängelse 2011 (nyintagna) var 93 % män och 7 % kvinnor. De vanligaste huvudbrotten narkotikabrott/smuggling (24 %), våldsbrott (18 %), tillgreppsbrott (16 %) och rattfylleri (även grovt rattfylleri) (11 %). De flesta var 21-54 år och den största gruppen var mellan 35-44 år (22 %). 45 % har ingen tidigare kriminalvårdserfarenhet, 14 % har tidigare varit föremål för frivården och 40 % har tidigare haft en frihetsberövande påföljd.(källa kvv.se).

 

 

Kriminalvården har idag runt 50 - 55% återfallsfrekvens inom loppet av tre år. alltså 5 av 10 som går ut genom grindarna kommer tillbaka inom tre år. vårt kära grannland norge har runt 20% i återfallsfrekvens inom samma tidsram. 2 av 10 kommer tillbaka inom tre år. USA har i vissa stater runt 90%. alltså 9 av 10 kommer tillbaka inom tre år.

 

 

Det som är genomgående i kråksången går stick i stäv med stora delar av sveriges befolkning. Sveriges befolkning anser att vi skall tajta åt klimatet inom kriminalvården tyvärr. Man uttalar att det är "hotell, internerna skall inte ha tv, vatten och bröd, inget gym, ingen ersättning för sysselsättningsplikten" etc. Stora delar har tyvärr en felaktig bild. man tycker att Kriminalvården faktiskt har större budget gällande maten än våra barn i skolorna, äldrevården etc. det är också en direkt felaktighet tyvärr. det är ruggigt illa att man sprider en bild som är såpass felaktig att man skapar ett förakt. budget per intern/per dag ligger runt 45 kronor (källa kvv.se). då skall det tilläggas att detta gäller tre mål om dagen. skolor etc har enbart ett tillfälle. jämfört så ligger skolornas högre om man skulle slå ut det på tre mål om dagen.

 

 

Det man missar i detta och måste ställas i paritet med siffrorna i tidigare spalt är följande.

 

Kriminalvården har mat som inte är särskilt tilltalande. ungefär som i skolorna med vissa undantag. detta är pga lagen om offentlig upphandling. man måste ta det alternativ som är billigast utefter vissa ställda krav. detta resulterar i mat som generellt är undermålig. vårt grannland norge har satsat på att internerna själva kan odla, laga sin egen mat etc. USA skall vi nog inte ens utveckla. den maten är inte ens värdig ett djur. 

 

 

Att det skulle vara hotell är direkt felaktigt även det. man har en cell som inte sällan är totalt nedgången, sönderkladdad, man får utföra sina behov antingen i en flaska eller i papperskorgen. kan låta otroligt men så är tyvärr vardagen för många interner som inte har toalett att tillgå på rummet. ett bra exempel är Kirsebergsanstalten / Kirsebergsanstalten (källa kvv.se) malmö. dusch har man oftast ute på avdelningen. även denna är undermålig. Ja man har oftast en tv, en klockradio etc. det finns felaktig uppfattning om att internerna har tv spel på cellerna. detta kan förvisso förekomma men det är konsoller som är såpass gamla att dom inte är värda att spela på samt inte sällan går sönder. detta är för att kriminalvården stoppar dom nyare för att teoretiskt kan man koppla upp sig på nätet med dom. Man har även tillgång till böcker och tidningar. Men allvarligt gott folk. vad tror ni hade hänt om man inte haft detta för att få ett avbrott i tristessen tror ni? man hade blivit totalt galen. det om något hade blivit en säkerhetsrisk för andra interner och personal.

 

 

samma gäller gym. det är ett sätt att få utlopp för eventuell inre ilska etc. samt att forskningen talar ju för att sysselsätter man sig med träning av något slag så friställer man olika hormoner etc som gör personen inte bara lugn, ångestfri, glad etc utan som även sänker risken för att man tar utlopp i någon annan form. (kan inte källhänvisa då jag har letat men inte hittat en evidensbaserad forskning. kommer återkomma framöver med den).

 

 

"lön" för sysselsättningsplikten är i runda slängar elva kronor per timme (källa kvv.se). av det försvinner 10% ungefär i överföring till permissionskonto kallas det. det är det man har med sig ut i ett kuvert vid frigång. man kan även till viss del göra uttag från det kontot vid permission etc. Resten kommer en gång i veckan utbetalt på ett litet betalkort kan man säga. detta skall gå till telefonkort för att kunna ringa barn och familj etc, eventuell tobak, någon särskild tidning man vill läsa, kanske en liten godisbit etc. inom kriminalvården har man något som kallas för "INTIK" det är det högst säkerhetsklassade tekniska system som finns inom kriminalvården. till dessa används telefonkort med en skrapkod. Detta system är "svindyrt" ursäkta uttrycket. men det är väldigt dyrt att ringa med det systemet vilket gör att kontakten med utsidan blir begränsad. har man barn så blir påfrestningen på internen väldigt hög. för barnen har ju inget med förälderns brott att göra väl? Det går att få till samtal kostnadsfritt via kriminalvårdens egna telefon(källa kvv.se) men det sker tyvärr på kriminalvårdarnas villkor och humör. Man är till stor del beroende av personer från utsidan som kan bidra med lite extra pengar varje vecka för att kunna säkerställa en högre kontaktfrekvens med omvärlden på utsidan. är inte internernas tillvaro värda det?

 

 

nu kommer vi dom mest allvarliga punkterna som jag klumpar ihop med fler delar Internerna har i dagens läge pga sparkrav, inkompetens etc inga direkta förutsättningar att få behandling, terapi, yrkesutbildningar, stöd och råd efter frigång. detta resulterar i att man är totalt ensam vid frigång. tittar man på norge så satsar dom mycket större resurser per intern vilket gör att dom har låg återfallsfrekvens.samhällsekonomiskt är detta oerhört värdefullt. stoppar man in tio kronor i ena änden så får man förmodligen ut tiofaldt i andra änden. i sverige står man oftast med en påse i ena handen och ett kuvert i andra som innehåller en mindre summa pengar. dessa går till resa om man skall lite längre, mat, husrum etc. sen är pengarna slut. vad händer? jo man går tillbaka till föredetta liv. man måste ju äta, bo någonstans etc eller hur? inte för att det är ett bra sätt men såhär ser verkligheten ut för dom interner som går ut genom grindarna tyvärr.

 

 

är det inte bättre att fånga upp dom redan innan men även efteråt med alla insatser man kan tänka sig? detta sänker brottsligheten i sverige, den samhällsekonomiska delen är inte ens mätbar. det är just detta som norge har satt i system. Svensk kriminalvård är en förvaring under all kritik! nästa del som jag klumpar ihop här är det faktum att stora delar av dom kriminalvårdare som jobbar inom kriminalvården har absolut inte där att göra. maktberoende personer som gör allt i sin makt för att kunna utöva den. det finns självklart riktiga änglar som ser människan bakom brottet, som gör allt för att denna skall få alla förutsättningar som finns att tillgå. men oftast slutar dom tyvärr för att dom slår huvudet blodigt i kaklet bildligt talat mot ett motarbetande styre inom kriminalvården. det skapar ett förakt mot systemet som i sin tur visar sig på utsidan i total respektlöshet mot polis etc.

 

 

gällande USA och deras frekvens. detta speglar sig rakt ut ur deras absurda klimat i anstalt. ju hårdare klimat desto högre frekvens. även detta finns det forskning på. jag har letat men kan inte finna den. skall försöka få tag i den via offentliga kanaler för att kunna källhänvisa. men just nu går det inte. ser ni skillnaderna på klimat och klimat? samt varför man skall ta saker och ting till absurdum i sverige? nog om detta just nu. kommer utveckla mer ingående framöver gällande detta. ni kanske märker att jag brinner för detta?

 

 

våra handikappade och sjuka väljer att ta sitt liv.

 


Ja jag vet inte var jag skall börja.

 

Detta ämne är såpass tragiskt så att man får ont i hjärtat.
Hur kommer sig att vår regering anser sig ha rätten att förstöra livet för människor? Till den milda grad att man krossar deras tillvaro, får dom vräkta, sätter dom med högvis av betalningsanmärkningar etc. till slut väljer förvisso ett fåtal, att vandra den sista vägen och avsluta sitt liv. jag blir spyfärdig rent ut sagt! framförallt när man ser Ulf kristersson stå i TV helt iskall och utan några känslor och uttala sig i stil med "ja det e ju tragiskt men vad kan vi göra?".

 

 

Ja herr Ulf, vad kan ni göra? skaffa er ett hjärta för helvete! ändra reglerna så att folk kan överleva, ge Psykiatrin tillräckligt mycket resurser för att slippa gå på knäna, för att kunna ge utsatta människor rätt vård. ge den "vanliga" vården mer resurser så att även dom kan ge rätt insatser. Man ser i malmö och lund hur vårdförbundet sliter sitt hår. vårdförbundet är bedrövande och bakbundna nästintill när dom ser hur sjukhusen står och faller med överbeläggningar som är en direkt livsfara för patienterna. personal som jobbar 20-30 timmar, bränner ut sig, anställningsstopp etc. ta ifrån region skåne makten att kunna styra över ekonomin eller styrdokument att dom måste hålla en nivå i form av X ekonomi. men just nu sitter region skåne på sina feta plånböcker högt upp på sina höga hästar och skrattar sig hela vägen till banken bildligt talat. inte undra på att sjukantalet i sverige stiger, men då är tyvärr inte det stora mörkerantalet med i dom siffrorna.

 

 

 

våra ungdomar som kastar sten på polis etc gör det av förakt skapat av systemet.

 


det brinner i Rosengård.

 

Ja det är sprunget ur ett förakt som systemet själv har skapat. det skanderas "fuck aina!!" vilket är slang för "hata polisen" ungefär. man tar till stenkastning, slagsmål, bilbränder etc för att visa sitt hat mot polis etc. INTE för att detta är ett bra sätt, det finns helt andra kanaler att använda, men återigen kan jag förstå orsakerna. 

 

 

För ett par år sedan kröp det fram en film där en polisman kallade en tonåring i just rosengård för "apajävel", skulle kastrera han etc. detta är en del av föraktet. varför skall man respektera polisen när dom inte respekterar oss? vid polisiära insatser blir folk slagna med batonger, jagade av tjänstehundar, man använder hundarna som hot, man sprayar folk till höger och vänster, man blir kallad för det efter det andra. detta gäller inte bara dom som är utlandsfödda utan även "svenskar". 

 

 

Jag minns när jag var liten och polisen kom till skolan eller man fick syn på patrullerande polis i området man bodde i. man sprang som en tok till dom, ville prata om allt möjligt, ville se pistolen, ville tända blåljuset, ville åka med etc. dom flesta ungar ville bli poliser när dom blev äldre. samma sak inträffade när brandkåren, ambulansen, militär etc dök upp. man verkligen älskade poliser etc.

 

 

Hur ser det ut idag gott folk? det finns redan från tidig ålder ett hatiskt förakt som inte sällan överförs från föräldrar och annan släkt. det är så fruktansvärt tragiskt tyvärr.

 

 

mycket är polisen själva skyldiga till. när man som nyutexaminerad polis som med rädsla, osäkerhet etc börjar jobba i det verkliga livet hamnar i en situation där man måste ta till maktmedel man förfogar över så gör man till den milda grad att man nästan överträder sina befogenheter. för att man vet att man blir aldrig fälld i polisens ansvarsnämnd ändå. en rädd polis är en farlig polis. man går ut hårt i mötet med privatperson och lägger sig till med en arrogant attityd. inte undra på att man möts av densamme tillbaka.

 

 

Nä ta ett krafttag polisen! gör något åt er själva så löser sig resten på vägen.

 

 

våra missbrukare får inte den hjälp dom behöver.

 


alkohol, droger, sex, spel etc. oavsett vilken drog man är beroende av så bör man få den hjälpen man behöver för att ta sig ur beroendet. det är vi överens om väl? 

 

 

Hur kommer det sig då att man blir tillintetgjord, förlöjligad, sparkad på, idiotförklarad när man vill ha hjälp? när beroendet går ut över jobbet, familjen, vänner etc? man kanske till och iscensätter ett bedrägeri mot sin egen arbetsgivare eller än värre mot sin egen familj för att kunna finansiera sitt missbruk. 

 

 

skall det vara så att instanserna inte klarar av att hjälpa personen i fråga bara för att dom inte har resurserna? man får slåss med näbbar och klor, oftast med rena hot om stämning, anmälan till olika instanser etc för att påvisa allvaret. Ja regeringen, ni har då fan lyckats med konststycket att blunda helt och hållet för allt som pågår i sverige. grattis!!!!

 

 

 

våra pensionärer får ingen hjälp, dålig mat etc.

 

 


Ja att ligga i sin egen avföring, med liggsår eller dylikt, helt still i en säng, inte kunna rå om sig själv, att vara totalt utlämnad och beroende av andra är ett scenario som låter som en bra ide? tror allt vi är rörande överens om det är en total katastrof.

 

 

Vi har pensionärer som idag knappt har råd till mat, som har hemtjänst som pga tidspress springer in och gör det nödvändigaste och springer ut igen. det finns tusentals pensionärer som vill bjuda på en kopp kaffe och en bulle, få en pratstund med en levande människa istället för sina egna fyra väggar. vi har en bekant i familjen som jobbat inom hemtjänsten i dryga 30 år. hon intygar faktumet av att förr kunde man sitta en bra stund med sina vårdtagare vid köksbordet och dricka en kopp kaffe. rå om deras sociala saknad och att få skratta lite igen.

 

 

våra pensionärer får matlådor för sju dagar som dom skall värma upp i mikro. matlådor med mat som inte ens är värdigt ett djur, helt utan näringsvärde etc. är det verkligen såhär vi vill behandla dom äldre som trots allt har byggt vårt land, som har gett oss det vi har idag? att vi inte skäms, att vi inte tar hand om dom, är mig ett mysterium.

 

 

Jag tar av mig hatten för Leif Mannström som när han ägde Sjömagasinet i Göteborg, bjöd pensionärerna i majorna där det ligger på mat, snaps, efterrätt etc varje midsommar. det är något som inte går att värdera! att inte fler engagerar sig på samma sätt är tragiskt. tänk om restaurangerna till exempel hade satsat ett par gånger om året på att bjuda pensionärerna på middag med allt vad det innebär. Den PR som blir av det kan inte köpas för pengar.

 

 

 

 

våra interner i sveriges kriminalvård får inte dom adekvata insatserna som behövs.

 


Se punkt tre.

 

 

 

Vår svenska infrastruktur faller i bitar.

 


Statens järnvägar binder ris på egen rygg år efter år när tågen står helt still och sätter människor i ett utsatt läge.

 

 

Men detta har sitt ursprung i regeringens budgetanslag samt deras utdelningskrav. Man sätter en budget som SJ inte klarar sig på, sen anser man att man skall ha tillbaka pengar i form av vinstutdelning varje år? hur fan tänkte man där månntro? Man kan inte ha kakan och äta den samtidigt. är det inte bättre att låta SJ ha sin vinst i fred och investera den för att kunna få ordning på katastroferna som sker varje år?

 

 

Sen är jag kluven till att man släppte på monopolet gällande järnvägen. i dagens läge är spåren överbelamrade. i ena handen kan jag se den ekonomiska aspekten men i andra så måste man väga in alla delar och sätta dom mot varandra. jag vete katten om den ekonomiska aspekten kontra överbeläggningen på spåren med så många operatörer går just överbeläggningen till fördel faktiskt.

 

 

Ja till vägarna då.

 

Det var skrattretande roligt att se chatarina elmsäter swärd göra sig bort sig å det grövsta i tv för nåt år sedan eller två. i tv, vilket program det nu var så bedyrade hon att alla tunnlar har ADR skyltar då man inte får köra just ADR genom tunnlar. in i städerna skall det finnas alternativa vägar att ta vid ADR transporter. "jo men självklart så finns det sånt" säger hon i tv. Jo men tjena.

 

 

SVT gjorde uppföljande reportage och top en sightseeing med en herre vid namn Göran Teike. en av sveriges mest kända inom utbildning gällande ADR. även säkerhetsrådgivare till många åkerier etc. nåväl, dom åkte omkring till olika tunnlar och tittade. inte fan satt det några skyltar inte! heller inga skyltar för alternativa vägar. SVT intervjuade elmsäter återigen och ställde då frågan igen efter att hon sett reportaget från sightseeingen. hennes svar var "oj då. det var inte bra". nä tacka fan för det! SVT påpekade att hon faktiskt bedyrat i tv att så inte var fallet. Ja, vad svarar hon? nä det har jag inte gjort, det minns jag inte etc. Ja grattis! du gjorde precis som en politiker. DU LJÖG!

 

 

 

våra svenska företagare går i konkurs.

 


Tänker faktiskt återkoppla till infrastrukturen. 

 

våra svenska åkerier går i konkurs stup i kvarten pga av det förbannade jävla EU medlemskapet. Vi har fri arbetskraftsinvandring inom EU. 

 

 

Resultatet? 

 

Jo att det kommer hit åkerier med ekipage registrerade i tex rumänien, polen etc. dom ligger och kör i sverige för summor som svenska åkare aldrig kan matcha. dom svenska åkarna tappar kund efter kund och går till slut i konkurs. är det inte bättre att stoppa just den sektorn och låta våra egna företagare få växa? med tanke på att dom utländska åkerierna betalar ingen vägskatt, ingen moms, ingen personalskatt, ingen dieselskatt etc då dom kör på röddiesel som dom tankat hemma i ombyggda tankar så dom har både 3 och 4 kubik med sig in för att slippa betala dyr diesel i sverige så får vi inte in skatt i vår egen gemensamma pengapung. det hade vi fått om vi stoppat den möjligheten för dom utländska åkarna då svenska åkerier betalar just detta i sverige. vad tycker ni själva? 

 

Nä nu får det vara nog.

 

Imorgon kommer jag fortsätta gällande transporter, miljö etc och ta en rejäl känga och sparka miljöpartiet i häcken rent ut sagt, fast bildligt talat förstås.

 

 

kommentera gärna gott folk.

 

klaga inte på stavning, grammatik etc återigen.

 

fridens liljor!

 

over and out// den bittra medborgaren.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0